O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". ...Γκαίτε

.................................................Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά. - Ρήγας Φεραίος
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

No news good news...............

Αρκαδικά

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πέθανε ο Μήτσος ο αρκούδος που ζούσε στην Τρίπολη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μήτσος κατασχέθηκε από αρκουδιάρη στην Τρίπολη το 1992 σε ηλικία τριών ετών και μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο της Φλώρινας.
Σε βαθιά "αρκουδίσια" γεράματα, στην ηλικία των 29 χρόνων, έφυγε από τη ζωή από φυσιολογικά αίτια ο Μήτσος, η αρκούδα του Καταφυγίου του "Αρκτούρου" με το παρατσούκλι "δραπέτης".
Ήταν μια από τις πρώτες αρκούδες που εντάχθηκαν στον Κτηνιατρικό Σταθμό της οργάνωσης και μετέπειτα στο Καταφύγιο, έχοντας έως τότε μία αρκετά περιπετειώδη ζωή. 
Ο Μήτσος ήταν αρκούδα "χορεύτρια" και ζούσε στην Τρίπολη. 
Προσπάθησε πολλές φορές να αποδράσει, αλλά χωρίς επιτυχία. Το 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο όπου υποβλήθηκε σε οδοντιατρικές εξετάσεις. Οι κυνόδοντές του ήταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας της διατροφής του και των συνθηκών διαβίωσής του σε συνθήκες αιχμαλωσίας. 
Τελικά το 1993 μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Περιβαλλοντικού Κέντρου, όπου υποβλήθηκε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις. Σημειώνεται ότι ο Μήτσος ήταν μία εντυπωσιακή σε μέγεθος αρκούδα, με βάρος που κατά περιόδους έφτανε τα 250 κιλά. Παρ' όλα αυτά, ήταν πολύ ήρεμος και στην καθημερινή συμβίωσή του με τις υπόλοιπες αρκούδες δεν υπήρχαν προβλήματα.

___________
ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ - espressonews.gr
http://www.arcadia938.gr/index.php/epikairotita/20171-pethane-o-mhtsos-o-arkoudos-pou-zouse-sthn-tripolh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου