Αρκαδική Παραδοσιακή συνταγή
(Αλοιφή για εγκαύματα)
Παραδίδεται ως έχει, γραμμένη από τα χέρια μιας αγαπημένης Γορτύνιας. Η μόνη διασωθείσα από τον χαμένο θησαυρό μιας δρυίδισσας στην ορεινή Αρκαδία. Είναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!!! και εύκολη. Αντί για ελατόπισσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαστίχα Χίου (προφορική παράδοση). Επίσης είναι καλύτερα να το κάνετε σε μπαιν-μαρί.
Τι είναι πια αυτό το «μπεν μαρί»;
Το «μπεν μαρί» είναι ο πιο σωστός τρόπος να λιώνεις/ζεσταίνεις πρώτες ύλες, όπως η Σοκολάτα,το κρυσταλλωμένο Μέλι, το Κερί, η Ελατόπισσα κ.τ.λ. χωρίς να κινδυνεύει να «κόψουν» τα υλικά σου καί να καταστραφούν οι πολύτιμες ιδιότητές τους
Τι κάνουμε..Πολύ απλά, τοποθετώντας πάνω από μία κατσαρόλα που βράζει νερό και ένα μεταλλικό δοχείο (μπόλ, μπρίκι κλπ.) με το υλικό που θέλουμε να ζεστάνουμε και αφήνοντας τους ατμούς να κάνουν την δουλειά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια μόνο λίγη προσοχή και μαεστρία για να το καταφέρεις, και έχεις λιώσει τα υλικά χωρίς να καταστραφούν οι ιδιότητές τους!!!.
________
ΠΗΓΗ: http://users.sch.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου