O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". ...Γκαίτε

.................................................Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά. - Ρήγας Φεραίος
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

No news good news...............

Αρκαδικά

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Το τελευταίο αντίο στην Ντανιέλα, εργάτρια καθαριότητας

Το τελευταίο αντίο στην Ντανιέλα, εργάτρια καθαριότητας // 
(Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Ντανιέλα, 
εργάτρια καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου).


Την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 11:30 π.μ έγινε στο νεκροταφείο του Ζωγράφου η κηδεία της άτυχης 60χρoνης εργάτριας. Την συνόδευσαν, η οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και πολλά νεαρά παιδιά, φίλοι και συμμαθητές των παιδιών της.
Η Ντανιέλα Πρελορέντζου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της υπηρεσίας και να καθαριστεί η πόλη το συντομότερο, ήρθε για δουλειά το βράδυ της Παρασκευής στις 12, για να βοηθήσει να μαζευτούν οι όγκοι των απορριμμάτων, μετά από έντεκα ημέρες κινητοποιήσεων. Ήξερε από δουλειά. Γνώριζε καλά την αγωνία των συμβασιούχων αφού και η ίδια είχε εργαστεί ως συμβασιούχος χρόνια και με δικαστική απόφαση μετατράπηκε η σύμβαση της σε αόριστου χρόνου. Δυστυχώς όμως άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου.
Ο τραγικός θάνατος της άτυχης Ντανιέλας αλλά και άλλων εργατών καθαριότητας την ώρα της δουλειάς, όπως και βαριά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της εργασίας αυτών των ανθρώπων, φέρνουν με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια τις άσχημες, βαριές, ανθυγιεινές συνθήκες αυτής της δουλειάς.
Τις συνθήκες αυτές τις ξεχνούν, τις παραβλέπουν οι άνθρωποι και τα κέντρα εξουσίας που χαράζουν αντεργατικές πολιτικές και καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων. 
Όσοι εργάζονται σε τόσο βαριές δουλειές, είναι απάνθρωπο να παίρνουν σύνταξη 60 μέχρι και 67 χρονών. Αυτοί που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα και αυξάνουν τα όρια ηλικίας σε τέτοια επαγγέλματα , χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς και βαριά τραυματισμένους εργάτες.

Στη λιτή κηδεία της Νανιέλας κατέθεσαν στεφάνια ορισμένα σωματεία των ΟΤΑ, η ΠΟΕ ΟΤΑ και το συνδικάτο ΟΤΑ. Οι κάθε λογής άρχοντες της εξουσίας δεν βρήκαν το χρόνο να παρασταθούν και να στείλουν λίγα λουλούδια ήταν απόντες, πλην ελάχιστων φετινών εξαιρέσεων. 
Τα συνδικάτα ακόμα και των ΟΤΑ δεν είχαν την ευθιξία να προκηρύξουν ούτε μια ώρα στάση εργασίας, για να τιμήσουν την εργάτρια καθαριότητας και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να παραστούν στην κηδεία.

Καλό σου ταξίδι Ντανιέλα.
Ιούλιος 2017
...
(Από το e-mail της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ)
https://antigeitonies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου